BI-engineer/consultant

Word jij onze nieuwe enthousiaste BI-engineer/consultant voor Zig | Insights?

Voor het onboarden en begeleiden van nieuwe klanten op ons BI-platform Zig | Insights zijn wij op zoek naar een enthousiaste BI-engineer/consultant.

Geloof jij net als wij dat de impact van data op organisaties steeds belangrijker wordt voor het vaststellen én behalen van doelstellingen en het maken van strategische keuzes? Wil jij met data een verschil maken, onder andere voor de maatschappelijke doelstellingen van onze klanten en hun klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Waarom Zig?

Zig Academy

Flexibele werkplek

Buddy

Vakantiedagen

Podcast

Jouw inbreng telt

Zig-events

Show me the money

Jij speelt een belangrijke rol in het aansluiten van nieuwe klanten op ons BI-platform en het vertalen van hun wensen naar bestaande standaarden of refinements voor nieuwe standaarden. Samen met je collega’s en de klanten blijf je nieuwe informatieproducten ontwikkelen, zoals KPI’s en visualisaties in Fabric/PowerBI. Met het team (22 collega’s) optimaliseer je continu het platform met innovaties en nieuwe functionaliteiten.

Als BI-engineer/consultant ben je dagelijks bezig om samen met de klant het maximale uit de samenwerking en het BI-platform te halen. Een aantal taken en verantwoordelijkheden die bij jouw rol horen zijn:

  • Het onboarden van nieuwe klanten op het Zig | Insights platform.
  • Het begeleiden van het projectteam bij de klant in het begrijpen en integreren van definities/indicatoren vanuit de informatieproducten in de organisatieprocessen.
  • Het begeleiden van de dagstart- en dageinde-sessies met de klant en het beheer van de backlog; samen met de projectleider de voortgang bewaken.
  • Analyseren en implementeren van oplossingen om klanten te helpen bij het analyseren en rapporteren van hun data, met als doel inzicht te verkrijgen in de bedrijfsprocessen en betere datagedreven strategische beslissingen te nemen.
  • Analyseren en uitwerken van de informatiebehoefte van klanten op een duidelijke en gestructureerde manier, en deze behoeften vertalen naar gedetailleerde specificaties om oplossingen te ontwikkelen die aansluiten bij de behoeften van de klanten.
  • Het ontzorgen van de klant in het proces van data ontsluiting, data preparatie en het bouwen aan integrale informatievoorziening.
  • Fungeren als interne specialist op het gebied van business intelligence, waarbij je voortdurend de nieuwste ontwikkelingen en trends binnen dit vakgebied volgt om je deskundigheid te maximaliseren.

Dit ben jij

Jij vindt het leuk om in een team te werken dat een sterke visie heeft om de vastgoedsector via data te professionaliseren. Je hebt een passie voor data en wilt deze graag delen met klanten. Je wilt hen helpen om meer datagedreven te werken en te groeien naar een datagedreven organisatie. Jij kunt de vertaalslag maken van klantvragen naar te ontwikkelen indicatoren en dashboards.

Als BI-engineer/consultant beschik je over de volgende kennis en ervaring:

  • HBO- of WO-werk- en denkniveau (bij voorkeur in de richting bedrijfskunde, informatica, data science of toegepaste wiskunde)
  • Minimaal 3 jaar werkervaring in de richting van Business Intelligence en/of data analytics
  • Ervaring met data-visualisatie-tooling (bijvoorbeeld Power BI)
  • Sterke analytische en communicatieve vaardigheden
  • Vloeiend in Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk

Een dikke pré is als je een achtergrond of kennis hebt in finance en/of goed bent in het overzien van processen.

Wat is Zig | Insights?

Zig Insights is hét innovatieve BI-platform voor de vastgoedsector. We begeleiden organisaties bij het verwerken van data tot waardevolle informatie, op een eenduidige en gestructureerde manier, waarbij we de standaarden van de sector gebruiken. Het BI-team van Zig helpt klanten met de stappen die nodig zijn om een datagedreven cultuur te creëren.

Onze dataspecialisten hebben de drive en ambitie om zichzelf steeds opnieuw uit te vinden en werken continu aan het verbeteren en optimaliseren van producten en diensten. Samen maken we mooie dingen. De collega’s binnen het team zijn een beetje eigenwijs, hebben humor, maar houden altijd de focus op het resultaat van de klant.

Wie zijn wij?
Wij zijn Zig. We ontwikkelen software voor de vastgoedbranche (woningcorporaties, studentenhuisvesters en commercieel vastgoed) en doen dit met veel plezier.

Wij helpen organisaties om dichter bij hun klanten te komen met slimme processen, innovatieve technologieën en data. Onze digitale oplossingen zorgen ervoor dat de focus op de klant zichtbaar en voelbaar is in het complete proces: van een woning zoeken en vinden tot aan bewonen en verhuizen. Wij maken wonen makkelijker.

Dit doen wij al meer dan 14 jaar met een enthousiast team van ruim 300 specialisten die werken in Huizen, Veenendaal en hybride. Meer dan 160 vastgoedorganisaties en 1,6 miljoen mensen maken gebruik van onze software.

Dit krijg je ervoor terug
  • Wij bespreken graag jouw salariswens tijdens onze eerste kennismaking. Het salaris ligt tussen de € 4500 en € 5500 op basis van een 40-urige werkweek, afhankelijk van jouw kennis en ervaring.
  • Ruimte om mee te denken over de doorontwikkeling van onze producten en jouw kennis te delen;
  • Ruimte om jezelf te ontwikkelen via de Zig Academy;
  • Werken bij een 'Great place to work', een bedrijf met ambitie en een sterke visie;
  • Een fijne sfeer binnen een organisatie die altijd in beweging is;
  • De mogelijkheid om je werkplek en -tijd flexibel in te delen;
  • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband);
  • Een goede pensioenregeling;
  • Samenwerken met 300 gemotiveerde en gedreven collega’s, ze vertellen je graag waarom Zig de juiste keuze is.

Overtuigd? Laat het ons weten.

Ben jij ervan overtuigd dat jij goed past bij de functie en bij ons als organisatie? Dan is het tijd om in actie te komen. Wacht niet langer en solliciteer direct door hieronder te reageren met jouw CV of LinkedIn-profiel.

Wil je eerst meer informatie voordat je solliciteert? Geen probleem. Je kunt altijd contact opnemen met Saskia Kronenburg, onze recruiter bij Zig. Ze is telefonisch of via WhatsApp bereikbaar op 06-41611022.

Functie

BI-engineer/consultant

Locaties

  • Huizen
  • Veenendaal

  • Hybride

Aantal uur

32-40 uur

Solliciteren bij Zig in 5 stappen

1. Solliciteren

Solliciteren

Is de baan iets voor jou? Laat ons weten dat je enthousiast bent! Vul je gegevens in en upload je CV/laat een link achter naar jouw LinkedIn profiel. Wij inventariseren alle reacties en bekijken zo snel mogelijk jouw sollicitatie.

2. Kennismaking

Kennismaking

Als wij een match zien, krijg je van ons bericht en is het tijd voor een informeel kennismakingsgesprek. Wat kan ik voor je inschenken?

3. Tweede gesprek / Opdracht

Tweede gesprek / Opdracht

Tijdens het tweede gesprek maak je kennis met de afdeling waarin je komt te werken. Jij vertelt meer over jezelf, je motivatie en je kwaliteiten en wij vertellen je alles over de rol en het team. Voor sommige functies vragen wij je na het tweede gesprek een case uit te werken, die we vervolgens samen bespreken.

4. Aanbieding

Aanbieding

Zijn we beiden enthousiast? Wij doen nog even een VOG en eventuele referentie check. Dan doen wij je een aanbod, passend bij jouw ervaring en de functie.

5. Welkom!

Welkom!

Yes! Het contract is getekend! Je bent onze nieuwe aanwinst! Je startdatum is bekend. Je Zig Goodiebag ligt op je te wachten om zo goed mogelijk van start te gaan! Welkom aan boord!! We hebben er zin in!

Reageer hieronder op de vacature BI-engineer/consultant

Wij accepteren PDF, DOCX, JPG EN PNG files