Data Analytics stages - Februari 2019 (Huizen / Amersfoort)

Omschrijving

Business Intelligence, Artificial Intelligence, Predicitive- en Prescriptive Analyses, Continuous Tracking, een aantal termen waar jij je als Data Analytics stagiair in vast kan bijten. Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van onze producten? En ons naar een volgende level van 'analyse volwassenheid' helpen? Bekijk dan snel onze stage mogelijkheden. 

Zig Websoftware heeft een belangrijke marktpositie in de markt van (het sociale) vastgoed. We ontwikkelen zelfservice portalen en applicaties voor woningzoekenden en huurders en de ondersteunende systemen voor corporatiemedewerkers. Door de standaardisatie van de software is er een enorme hoeveelheid data waardoor de data-analyse mogelijkheden zeer uitdagend zijn.  Daarnaast neemt door de groeiende hoeveelheid data de relevantie steeds toe. 


Business:

Woningcorporaties, de belangrijkste groep klanten van Zig, maken beleid over de verdeling van vrijgekomen woningen en investeringen voor nieuwe woningen in de toekomst. Voor het dagelijks beleid maar ook investeringsbeslissingen is het analyseren van alle beschikbare data van doorslaggevend belang.

Voor Zig Websoftware zelf is de analyse van data van processen, gebruikersgedrag, transacties, etc. Belangrijk voor de productontwikkeling van de huidige en nieuwe oplossingen waaronder de implementatie van nieuwe technologische concepten als Artificial Intelligence en Machine Learning.

De opdrachten

Machine Learning – het uitwerken van de vraag op welke wijze machine learning kan worden ingezet in de huidige applicaties voor woningzoekenden. De stage kan zowel een beschrijvende als uitvoerende kant bevatten afhankelijk van persoonlijke ambities en competenties.

 

Business Analytics – sla de brug tussen de data van Zig en de data van corporaties met als doel om scenario’s te maken. Idealiter combineer je de beschikbare data ook met socio-demografische data die online te verkrijgen zijn. Doel van de stage is om een werkend systeem te ontwikkelen waar door middel van interne en externe databronnen scenario’s (denk aan doorstroming in de woningmarkt, benodigde woningtypen, wonen in combinatie met zorgfaciliteiten, wijksamenstellingen, etc) kunnen worden nagespeeld.

 

Process mining - Naast de analyse van statische data is er voor onze klanten veel te leren uit de analyse van de processen. Doormiddel van data en met behulp van process mining kun je inzicht verkrijgen in de processen die een woningadvertentie doorloopt, van publiceren op de website tot aan huurcontract getekend. Wij willen onderzoeken of we process mining nog beter kunnen inzetten voor de processen van woningzoekenden door het elimineren van blokkades in de ‘customer journey’.

 

Tracking Data analyse - Voor de optimalisatie van de software - en mobiele applicaties moet vanuit de diverse data bronnen de klantbeleving bij self-service verder geoptimaliseerd worden. De klanten zijn in dit geval zowel woningzoekenden (oa veel studenten via het aparte platform voor studentenhuisvesting) als medewerkers van corporaties. Door specifieke tooling (tracking tools), proces data en statische data worden optimalisaties doorgevoerd en het effect gemeten voor verdere optimalisaties.

 

Prescriptive and predictive Analysis - Deze stage is bedoeld om middels data analysis een beter voorspellend vermogen in te bouwen in applicaties, dashboards en rapportages. We doen dat door voorspellingstechnieken toe te passen op onze data. Één van de onderdelen is een combinatie van Qlikview, -Sense en (voorspellings)applicaties zoals R en Python. Het mooie hiervan is dat QlikView/Sense de weergave nog steeds netjes blijft doen, maar dat deze extra applicaties een toekomstige dataset kan bouwen/voorspellen en terug kan geven aan Qlik om zo ook de voorspelde waardes te kunnen weergeven. 


Onderzoek en ontwikkel perfomance indicators van KCC-proces – in klant contact afhandel applicaties zit 1ste & 2de lijns ondersteuning. Wij en de woningcorporaties vinden het belangrijk om te weten hoe wij het doen. Dus we willen meer pretaties gaan meten. Op dit moment wordt er van alles opgeslagen aan data maar niks mee gedaan. Wat voor contact is er met de klant? waarover? kwaliteit van contact? etc. Samen met de klant willen wij performance indicators ontwikkelen en een dashboard ontwikkelen. Wij werken met Qlikview, maar misschien heb jij een ander idee?  


Onderzoek en ontwikkel overall KPI dashboard voor 50 websites - Wij hebben verschillende sites die allen een eigen dashboard hebben. Wij willen graag een overall dashboard maken zodat we goed kunnen benchmarken. Deze opdracht is combi van stukje onderzoek en bouwen. Wat willen we benchmarken en mag het conform avg? Daarnaast staan we natuurlijk open voor je eigen ideeën op het terrein van data analyse en tooling of bouwen Bespreek met ons je voorstel of je leerdoel dan kunnen we samen een goede opdracht formuleren. Per periode faciliteert Zig ca 6 stages op WO en HBO niveau. Daarvoor hebben we een leuk kaderprogramma vanuit de Zig Academy, zodat je samen met andere studenten naast vakmatige kennis ook volop kan ontwikkelen op je ‘zachte skills’. Doen wij dit komende periode met jou?


Vereisten


Wij zoeken iemand die:

  • studeert aan het  aan het HBO/ WO zit, bij voorkeur in bèta richting / SE / IT
  • minimaal 5 maanden beschikbaar is vanaf februari 2019 t/m juni 2019
  • zelfstandig kan werken en weet van aanpakken;


Stage bij Zig betekent:

  • Ruimte om jouw kennis te delen en je persoonlijk verder te ontwikkelen;
  • Goede begeleiding;
  • Je voert niet puur je taak uit: jouw mening telt!
  • Gemotiveerde en gedreven collega’s krijg je er gratis bij;
  • Toffe en informele bedrijfscultuur met machtig mooie events, waaronder:
  • Last but not least: Stagevergoeding.


Dus waar wacht je nog op?

Is één van bovenstaande opdrachten jou op het lijf geschreven? Reageer dan op deze vacature! Voor informatie of vragen kun je contact opnemen met Saskia Kronenburg; bereikbaar op 06-41611022 (bellen / whatsapp)