Software Engineering stages (Huizen/Amersfoort)

Omschrijving

Studeer jij HBO ICT richting software engineering en ben jij op zoek naar een stage waarbij jij een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van onze producten? En ons naar een volgend level helpt met onze producten? Bekijk dan snel onze stage mogelijkheden. 

 

Wie zijn wij?

Met een team van ruim 70 specialisten, waaronder ruim 40 engineers verdeeld over (scrum)teams, ontwerpen, ontwikkelen en implementeren we webbased portalen en websites voor onze klanten. Dit doen wij al vanaf 2001 en inmiddels maken al ruim 1 miljoen Nederlanders met succes gebruik van onze oplossingen. Onze klanten zitten in de zakelijke dienstverlening, onder andere woningcorporaties en commercieel vastgoed. 

 

Uit welke opdrachten kan je kiezen?

 

WebApp voor studentenhuisvesting (Applicatieontwikkeling)

Het zoeken van een studentenkamer kan al op een hele gebruiksvriendelijke manier via de website van ROOM.nl. Naast de website is er een mobiele app in de maak. De stageopdracht betreft het zelfstandig ontwerpen en bouwen van een prototype van de ROOM.nl APP. De stage betreft een mooie mix van (technisch) onderzoek, ontwerpen en applicatie bouwen met moderne technieken.

 

Prototype applicatie met automatisch scaling van resources (Applicatieontwikkeling, Machine learning, Devops)

Onze software systemen maken gebruik van een moderne (door software aangestuurde) hosting infrastructuur. In de software willen we het gebruik van infra resources (cores, geheugen, ed) afstemmen op het gebruik (door beheerders of eind-gebruikers) en dus de belasting van het systeem. Met behulp van meetresultaten en historische data willen we de applicaties geautomatiseerd, zelfstandig de benodigde configuratie laten bepalen. De opdracht betreft het onderzoeken, ontwerpen en bouwen van een prototype applicatie die daartoe in staat is.

 

Centrale Login

Bij Zig werken we met containerized hosting. Onder andere databases worden gedeployed en krijgen elk een eigen login. De taak aan jou is om een systeem te bouwen waarin we een centrale login krijgen voor al deze dynamische databases. Dit houdt in: werken met technieken als Docker & DCOS, volop ervaring doen met authenticatie en security en het direct leveren van waarde aan onze organisatie.


Innovaties

Wil jij je meer bezighouden met innovaties als AI, spraak, conversational chat etc? Kom ook eens praten met ons. Ook hier zijn mogelijkheden in en wie weet help kan jij ons meehelpen met bijvoorbeeld proof of concepts maken. 

 

Daarnaast staan we natuurlijk open voor je eigen ideeën op het terrein van software engineering of eventuele andere richtingen binnen de bèta richting / SE / IT. Bespreek met ons je voorstel of je leerdoel dan kunnen we samen een goede opdracht formuleren. Per periode faciliteert Zig ca 6 stages op WO en HBO niveau. Daarvoor hebben we een leuk kaderprogramma vanuit de Zig Academy, zodat je samen met andere studenten naast vakmatige kennis ook volop kan ontwikkelen op je ‘zachte skills’. Doen wij dit komende periode met jou?

Vereisten

Wij zoeken iemand die:

  • studeert aan het  aan het HBO/ WO zit, bij voorkeur in bèta richting / SE / IT
  • minimaal 5 maanden beschikbaar is vanaf februari 2019 t/m juni 2019
  • zelfstandig kan werken en weet van aanpakken;

Stage bij Zig betekent:

  • Ruimte om jouw kennis te delen en je persoonlijk verder te ontwikkelen;
  • Goede begeleiding;
  • Je voert niet puur je taak uit: jouw mening telt!
  • Gemotiveerde en gedreven collega’s krijg je er gratis bij;
  • Toffe en informele bedrijfscultuur met machtig mooie events;
  • Last but not least: Stagevergoeding.

Dus waar wacht je nog op?

Is één van bovenstaande opdrachten jou op het lijf geschreven? Reageer dan op deze vacature! Meer weten? Bellen of whatsappen kan ook. Ik, Saskia Kronenburg, ben bereikbaar op 06-41611022 (bellen / whatsapp)