Stagiair(e) DevOps (Huizen / Amersfoort)

Omschrijving

DevOps, Canary Release, PHP, Docker, Git en Jenkins en ontwikkelcyclus van software. Onze stagiair(e) Devops gaat zich er allemaal in vastbijten. Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van onze producten? Lees dan snel verder.


Benieuwd hoe onze stagiairs hun tijd bij Zig ervaren?  Yannick, Jasper en Vasilios vertellen over hun stage bij Zig ->

Eerst even dit over jouw team, DevOps en Canary Release

Jij komt stagelopen in het team dat zich o.a. bezighoudt met de toekomst van onze producten. Dit team onderzoekt of wij nog de juiste technieken gebruiken en of we onze producten en processen verder kunnen vernieuwen en verbeteren.

Dit team houdt zich ook bezig met DevOps; een methode waarbij de nadruk ligt op samenwerking en communicatie tussen software engineers en andere IT-specialisten en waarbij de hele ontwikkelcyclus aan bod komt. Binnen DevOps kan je gebruikmaken van de techniek Canary Release. Dit is een techniek waarbij software eerst langzaam onder een kleine groep gebruikers wordt uitgerold en daarna pas binnen de hele infrastructuur beschikbaar wordt gemaakt voor iedereen. Deze aanpak verkleint het risico dat het in productie nemen van nieuwe software met zich meebrengt.

Wat ga jij doen?

Ok. Tot zover dus DevOps en Canary Release. Maar wat ga jij daar dan precies mee doen? Jij gaat voor ons onderzoeken wat wij kunnen doen om Canary Release toe te passen op onze software. Daarnaast ga je een prototype voor ons ontwikkelen. Na jouw onderzoek hebben wij inzicht in wat Canary Release kan betekenen voor onze producten en technieken. Een waardevol inzicht waar echt wat mee wordt gedaan!

Met deze stage ga jij een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling en kwaliteit van onze producten. Jij wordt als Stagiair DevOps meegenomen bij alle aspecten van het proces. Wij verwachten dat je meedenkt en met ideeën komt. Jij bent een van ons. Klinkt goed, toch?


Hoe ga je dit doen?

Naast dat je aan de slag gaat met deze uitdagende stage, maak je kennis met de SCRUM-methode en leer je nieuwe technieken. Zo gebruiken wij onder andere Docker, PHP, JavaScript, REST API, Git en Jenkins, DC/OS. Wij geven je volop de ruimte je eigen stageplan op te stellen en te realiseren. “Wat wil jij leren en wat kunnen wij daarin betekenen?” is onze insteek. We gaan graag met je in gesprek over jouw doelen en wensen voor de stage. Wij willen jou de gelegenheid bieden om jezelf te laten zien en je vaardigheden te verbeteren! 

Vereisten

Wij zoeken iemand die:

 • studeert aan het  aan het HBO/ WO zit, bij voorkeur afstudeerrichting Informatica;
 • minimaal 5 maanden beschikbaar is vanaf september 2018 t/m januari 2019
 • zelfstandig kan werken en weet van aanpakken;
 • Bij voorkeur ervaring heeft met Linux, ervaring met Docker is een pre.


Stage bij Zig betekent:

 • Ruimte om jouw kennis te delen en je persoonlijk verder te ontwikkelen;
 • Goede begeleiding;
 • Je voert niet puur je taak uit: jouw mening telt!
 • Gemotiveerde en gedreven collega’s krijg je er gratis bij;
 • Toffe en informele bedrijfscultuur met machtig mooie events, waaronder:
  • LAN-party’s;
  • Sportieve activiteiten als de Dam tot Damloop, Mudmasters of bedrijven tafeltennistoernooi;
  • vrijmibo!
 • Ijsjes op warme dagen, fruit voor tussendoor en lunchmogelijkheden;
 • Last but not least: Stagevergoeding.


Waar wacht je nog op?

Is bovenstaande jou op het lijf geschreven? Dan komen wij graag met jou in gesprek. Reageer dan op deze vacature! Voor informatie over de procedure kun je contact opnemen met Saskia Kronenburg; bereikbaar op 06-41611022 of werkenbijzig@zigwebsoftware.nl (geen zin om te bellen of mailen? Stuur Saskia een app!)