Trainee Developer (Huizen / Amersfoort)

Omschrijving

Sta jij te popelen om de kennis die je hebt opgedaan binnen je IT opleiding nu in de praktijk toe te passen en een start te maken met je IT carrière? Barst je van de ideeën die je graag wil delen met vakgenoten? Ben je daarnaast een echte gadgetfreak die de nieuwste technologieën op de voet volgt? Dan biedt ons traineeship jou een uitgelezen kans om aan de slag te gaan en te groeien tot een ware professional in jouw vakgebied!


Hoe Bas zijn traineeship bij Zig ervaart:


"Als Software Development Trainee bij Zig leer je in 6 maanden tijd alle gebieden van software development kennen. Je bent direct onderdeel van het team en werkt mee aan grote en leuke projecten. Dit Traineeship bij Zig is extra uniek, omdat het geschikt is voor alle IT’ers, ongeacht de ervaring in web development!"


Nieuwsgierig naar zijn hele verhaal? Hier lees je zijn blog: https://www.linkedin.com/pulse/mijn-leven-als-trainee-bij-zig-bas-klein/


Learning by doing

De beste manier om wegwijs te worden in onze organisatie en projecten is door te doen. En daar draai jij jouw hand natuurlijk niet voor om, toch? Ons traineeship is een mooie combinatie van training en doen. Vanaf het moment dat je in dienst komt, word je gekoppeld aan een coach van Zig Academy. Binnen ons traineeship krijg je doelgerichte opleiding en individuele coaching, zo stomen wij jou klaar om binnen een van onze business unit aan de slag te gaan.


Ons hele traineeship duurt 1 jaar. Het eerste half jaar bestaat uit de volgende 3 fases:


De basisfase (5 sprints)

Je maakt kennis met Zig als bedrijf, de verschillende business units en de producten waarmee wij werken. Daarnaast ga je aan de slag met verschillende basistrainingen.


De trajectfase (5 sprints)

Je maakt in deze fase een verdiepingsslag maken. Op basis van jouw kwaliteiten en wensen maak je een keuze uit de volgende trajecten: front-end developer, backend developer, Q&A of DevOps. Je sluit dit traject af met een opdracht waarin je alle verworven kennis toepast.


Business unit fase (2 sprints) In deze laatste fase wordt je klaargestoomd voor het werk binnen een van de Business Units; je doet meer kennis op over de producten en de unit zelf en gaat aan de slag met opdrachten vanuit de business unit binnen jouw eerder gekozen expertise. 


Vereisten

Dit ben jij

 • Jij hebt (bijna) een diploma in een IT- of bèta richting op zak;
 • Je vindt het leuk om mee te denken over het ontwikkelen van innovatieve producten;
 • Je hebt enige kennis JavaScript, CSS en HTML, PHP (pre)
 • Je houdt de nieuwe ontwikkelingen binnen jouw vakgebied nauwlettend in de gaten en wil er graag meer van weten;
 • Jij hebt een oplossingsgerichte en pragmatische instelling. 

Bij Zig werk je in veel gevallen met vertrouwelijke gegevens. Daarom vragen wij van iedere nieuwe medewerker een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag).

 

Werken bij Zig betekent:

 • Ruimte je persoonlijk te ontwikkelen én jouw kennis te delen; 
 • Jouw mening telt!
 • Gemotiveerde en gedreven collega’s krijg je er gratis bij;
 • Toffe en informele bedrijfscultuur met machtig mooie bedrijfsuitjes, waaronder: 
  • LAN-party’s;
  • Sportieve activiteiten als de Dam tot Damloop, Mudmasters en tafeltennistoernooi;
  • Zomer BBQ;
  • Onze vrijmibo (BIERRR)!
 • Flexibele werkomstandigheden; van early birds tot huismussen. Daarnaast kun je zelf kiezen met welk OS en welke IDE je werkt;
 • Ijsjes op warme dagen, fruit voor tussendoor en lunchmogelijkheden;
 • Last but not least: uitstekende arbeidsvoorwaarden (waaronder pensioenregeling, laptop) en een goed salaris. 

 

Wat Zig doet

Met een team van ruim 70 specialisten, verdeeld over scrum-teams, ontwerpen, ontwikkelen en implementeren we diverse web-based portalen en websites voor onze klanten. Dit doen wij al vanaf 2001 en inmiddels maken al ruim 1 miljoen Nederlanders met succes gebruik van onze oplossingen. Hoe we dat doen? Voornamelijk door gebruik van PHP, HTML5, MySQL, Javascript, CSS, TYPO3. Onze klanten zitten in de zakelijke dienstverlening, onder andere woningcorporaties, commercieel vastgoed en aviation.

 

Dus waar wacht je nog op? 

Is bovenstaande jou op het lijf geschreven? Dan komen wij graag met jou in gesprek. Reageer dan op deze vacature! Voor informatie over de procedure kun je contact opnemen met Saskia Kronenburg; bereikbaar op 06-41611022 of werkenbijzig@zigwebsoftware.nl (geen zin om te bellen of mailen? Stuur Saskia een app!)